• Песна 66 и молитва

 • Воведни зборови (3 мин. или помалку)

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

 • Најди радост во работата“: (10 мин.)

 • Најди духовни бисери: (8 мин.)

  • Про 2:10, 11 — Што сфатил Соломон во врска со богатството? (w08 15/4 22, пас. 9-10)

  • Про 3:16, 17 — Како треба да гледаме на неправдите во светот? (w06 1/11 14, пас. 9)

  • Што учам за Јехова од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица?

  • Кои мисли од овој материјал можам да ги користам во разговор со луѓето во служба?

 • Читање на Библијата: (4 мин. или помалку) Про 1:1-18

ДАЈ СЀ ОД СЕБЕ ВО СЛУЖБАТА

 • Прв разговор: (2 мин. или помалку) wp16.6, насловна страница. Остави визит-картичка за JW.ORG.

 • Повторна посета: (4 мин. или помалку) wp16.6, насловна страница. Прочитај стих од електронски уред.

 • Библиски курс: (6 мин. или помалку) bh 22-23, пас. 11-12. Покани го лицето на состанок.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ