Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

Пионери ја објавуваат добрата вест на јазикот цоцил во Чиапас (Мексико)

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ ноември 2016

Предлог-презентации

Предлог-презентации за списанието Стражарска кула и за една библиска вистина која покажува дека Бог ќе ги исполни своите ветувања. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Како Библијата ја опишува добрата жена

Кои особини Јехова многу ги цена кај една мажена сестра?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

„Мажот нејзин го познаваат на градските порти“

Добрата жена позитивно му влијае на својот сопруг.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Најди радост во работата

Ќе најдеме радост во работата ако стекнеме исправен став кон неа.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Како да ја користиме книгата Што учиме од Библијата?

Како да ги користиме обележјата на книгата Што учиме од Библијата? додека водиме библиски курс на друг јазик?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Сеќавај се на својот Величествен Творец во деновите на младоста своја“

Во Проповедник 12. поглавје на поетски начин сме поттикнати мудро да ја искористиме младоста.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Млади, ќе влезете ли низ големата врата за работа?

Можеш ли да си поставиш духовни цели, на пример полновремена служба?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Суламката — прекрасен пример за нас

Зошто Суламката е прекрасен пример за слугите на Јехова?