Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  март 2017

 ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Како да ја користиме брошурата Јеховината волја

Како да ја користиме брошурата Јеховината волја

Брошурата Кој ја врши Јеховината волја денес? е предвидена да се разгледува со интересентот пред или после главниот материјал. * Поглавја 1-4 му помагаат да нѐ запознае, поглавја 5-15 да дознае нешто за нашите активности и поглавја 15-28 да види како функционира нашата организација. Најдобро е брошурата да се разгледа по ред, освен ако нешто посебно го интересира. Бидејќи секое поглавје е една страница, обично може да се обработи за 5-10 минути.

  • Нагласи го прашањето од насловот на поглавјето

  • Прочитајте го поглавјето заедно. Тоа може да го правите од почеток до крај или по делови

  • Дискутирајте за она што сте го прочитале. Користи ги сликите во брошурата и прашањата на долниот дел од секоја страница. Процени кои наведени стихови ќе ги прочитате и за кои од нив ќе дискутирате. Истакни дека поднасловите со масни букви даваат одговор на прашањето од насловот

  • Ако има рамка „Дознај повеќе“, прочитајте ја и поттикни го интересентот да ги примени предлозите

^ пас. 3 Најнова верзија на оваа брошура е електронското издание.