Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

Предлог-презентации

Предлог-презентации

СТРАЖАРСКА КУЛА

Прашање: Според Вас, кој е најголемиот дар што Бог ни го дал?

Стих: Јвн 3:16

Понуда: Овој број на Стражарска кула објаснува зошто Бог го пратил Исус да умре за нас и како може да покажеме ценење за тој дар.

ШТО Е БОЖЈЕТО ЦАРСТВО? (T-36)

Прашање: [Покажи ја првата страница од трактатот.] Како би одговориле на ова прашање? Не знам? Црковен израз? Вистинска влада на небото?

Стих: Да 2:44; От 11:15

Понуда: Во овој трактат е објаснето што ќе значи за тебе Божјето Царство.

ПОКАНА ЗА СПОМЕН-СВЕЧЕНОСТА

Понуда: Ги каниме луѓето на еден многу важен настан. [Понуди ја поканата.] На 11 април, милиони луѓе низ целиот свет ќе се соберат за да ја одбележат смртта на Исус и да чујат бесплатно библиско предавање за тоа како неговата смрт може да ни користи. На поканата се наведени времето и местото. Ќе ни биде мило ако дојдете.

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.