Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

Јеховини сведоци во Албанија канат луѓе на Спомен-свеченост

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ март 2017

Предлог-презентации

Како можеш да понудиш Стражарска кула и да ја објасниш библиската вистина за Божјето Царство. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Јас сум со тебе за да те избавам“

Кога Јехова го поставил за пророк, Еремија мислел дека не може да ја исполни оваа одговорност. Како Јехова му помогнал?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Престанале да ја вршат Божјата волја

Израелците мислеле дека со жртвите ќе надоместат за нивното неисправно однесување. Еремија храбро ги разоткрил нивните гревови и лицемерство.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Како да ја користиме брошурата Јеховината волја

Користи ја оваа брошура за да им помогнеш на заинтересираните да нѐ запознаат нас, нашите активности и нашата организација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Луѓето се успешни само кога го следат водството од Јехова

Во древниот Израел, оние што го следеле Јеховиното водство имале мир, среќа и благосостојба.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Како да ја користиме брошурата Запознај го Бог

Користи ги сликите и стиховите за да им ги објасниш основните библиски вистини на оние што не знаат да читаат.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Го заборавиле Јехова

Што сакал да покаже Јехова Бог кога му рекол на Еремија да патува 500 километри до реката Еуфрат и таму да скрие ленен појас?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Помагај му на твоето семејство да не го заборави Јехова

Ако Семејната вечер е редовна, интересна и практична за сите, твоето семејство ќе го засака Јехова. Како да ја одржуваш Семејната вечер и покрај предизвиците?