Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  март 2016

Предлог-презентации

Предлог-презентации

СТРАЖАРСКА КУЛА

Прашање: Дали некогаш сте ги слушнале овие зборови?

Стих: Јв 3:16

Понуда: Во овој број на Стражарска кула е објаснето зошто требало Исус да страда и да умре за нас.

СТРАЖАРСКА КУЛА (последна страница)

Прашање: На оваа страница има едно прашање со неколку можни одговори. Прашањето е: [Прочитај го првото прашање заедно со понудените одговори.] Кој одговор би го избрале Вие?

Стих: Мт 4:1-4

Понуда: Штом Ѓаволот зборувал со Исус и го искушал, тој мора да е нешто повеќе од симбол за злото. Што уште ни кажува Библијата за него? Во оваа статија можете да прочитате повеќе за тоа.

ПОКАНА ЗА СПОМЕН-СВЕЧЕНОСТА

Понуда: „Сакаме да Ви ја оставиме оваа покана за еден важен настан. [Дај му покана на станарот.] На 23 март, милиони луѓе низ целиот свет ќе се соберат за да ја одбележат смртта на Исус Христос и да чујат бесплатно библиско предавање за тоа како ни користи неговата смрт. На поканата се наведени времето и местото. Срдечно сте добредојдени.“

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.