Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

Одбележување на Спомен-свеченоста во Германија

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ март 2016

Предлог-презентации

Идеи за нудење на Стражарска кула и на поканата за Спомен-свеченоста за 2016. Со помош на овие предлози смисли свои презентации.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Естира самопожртвувано се зазела за Јехова и за неговиот народ

Естира смело си го ризикувала животот и му помогнала на Мардохеј да се донесе закон за доброто на Евреите (Естира 6-10).

ДАЈ СЀ ОД СЕБЕ ВО СЛУЖБАТА

Стани повешт во службата — смисли своја презентација

Користи ги предлозите за да смислиш свои презентации за Стражарска кула и Разбудете се!

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Срдечно да ги пречекаме гостите

Како да ги пречекаме гостите и неактивните на Спомен-свеченоста?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јов останал верен под искушенија

Јов покажал дека Јехова му е најважен во животот (Јов 1-5).

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Верниот Јов си ги кажува маките

Скршен и разочаран, Јов почнал искривено да гледа на работите, но неговата љубов кон Јехова ни за миг не се поколебала (Јов 6-10).

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јов бил уверен дека ќе има воскресение

Јов бил уверен дека Бог може да го воскресне исто како што една пенушка може пак да пушти ластари од корењата (Јов 11-15).

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Воскресението е можно благодарение на откупнината

Воскресението е можно благодарение на откупнината, која е дар од Јехова. Наместо да погребуваме мртви, ќе ги пречекуваме оние што ќе воскреснат.