Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  мај 2017

 ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Јехова не ја заборава вашата љубов

Јехова не ја заборава вашата љубов

ГЛЕДАЈТЕ ГО ВИДЕОКЛИПОТ ЈЕХОВА НЕ ЈА ЗАБОРАВА ВАШАТА ЉУБОВ, А ПОТОА РАЗГЛЕДАЈТЕ ГИ СЛЕДНИВЕ ПРАШАЊА:

  • Какви предизвици носи староста?

  • Која убава особина обично ја имаат постарите?

  • Ако си во поодминати години, како ќе те охрабрат стиховите од 3. Мојсеева 19:32 и Изреки 16:31?

  • Како гледа Јехова на своите остарени слуги кои сега не можат да му служат како порано?

  • Што бара Јехова од нас дури и кога сме во поодминати години?

  • Како можат постарите да ги храбрат помладите?

  • Како неодамна те охрабрил некој постар брат или сестра?