Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  мај 2017

Предлог-презентации

Предлог-презентации

СТРАЖАРСКА КУЛА

Вовед: Во последната книга од Библијата се зборува за четирите јавачи на апокалипсата. Дали некогаш сте чуле за ова?

Стих: От 1:3

Понуда: Во ова списание е објаснето што претставуваат овие четири јавачи и зошто нивниот галоп може да значи нешто добро за нас.

ПОУЧУВАЈ ЗА ВИСТИНАТА

Прашање: Има ли начин да ја дознаеме иднината?

Стих: Иса 46:10

Вистина: Бог ни ја открива иднината преку својата Реч, Светото писмо.

ТВОЕТО СЕМЕЈСТВО МОЖЕ ДА БИДЕ СРЕЌНО (hf)

Вовед: Би сакале да Ви покажеме еден краток видеоклип за тоа како семејствата можат да бидат среќни. [Пушти го видеоклипот Твоето семејство може да биде среќно.]

Понуда: Ако сакате да ја прочитате брошурата што беше спомната во видеоклипот, можам да Ви ја оставам или да Ви покажам како да ја преземете од Интернет.

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.