Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Одржување на сала за состаноци во Швајцарија

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ мај 2017

Предлог-презентации

Како можеш да понудиш Стражарска кула и да ја објасниш библиската вистина за иднината? На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Знак дека Израелците ќе се вратат

Што му ветил Јехова на пророкот Еремија кога му рекол да купи нива? Како Јехова ја покажал својата добрина?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Авде-Мелех ни дал пример за храброст и добрина

Авде-Мелех храбро и решително отишол кај цар Седекија и покажал добрина кон Божјиот пророк Еремија.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Се грижиме за нашите сали

Нашите сали го носат Јеховиното име. Затоа е важно редовно да ги чистиме и одржуваме. Како може секој од нас да придонесе салата да биде во добра состојба?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова ќе му даде секому според неговите дела

И пророкот Еремија и царот Седекија живееле во времето кога Ерусалим бил уништен, но нивните приказни имале различен крај.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Јехова не ја заборава вашата љубов

Како гледа Јехова на своите остарени слуги кои сега не можат да му служат како порано?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Не барај големи работи за себе

Варух му служел на Бог и му помагал на Еремија, но едно време изгубил од вид што е најважно. Што требало да направи за да го преживее уништувањето на Ерусалим?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова ги благословува понизните, а ги казнува вообразените

Вообразените Вавилонци постапувале сурово со Јеховиниот народ. Израелците што се покајале биле ослободени од ропство, но што се случило со Вавилон?