Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  мај 2016

 ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ | ПСАЛМИ 19-25

Детални пророштва за Месијата

Детални пророштва за Месијата

СТИХ

ПРОРОШТВО

ИСПОЛНУВАЊЕ

Псалм 22:1

Навидум оставен од Бог

Матеј 27:46; Марко 15:34

Псалм 22:7, 8

Исмејуван додека е на столбот

Матеј 27:39-43

Псалм 22:16

Прикован на столб

Матеј 27:31; Марко 15:25; Јован 20:25

Псалм 22:18

Се фрла ждрепка за неговата облека

Матеј 27:35

Псалм 22:22

Предводи во објавувањето на Јеховиното име

Јован 17:6