Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  мај 2016

Предлог-презентации

Предлог-презентации

СТРАЖАРСКА КУЛА

Прашање: Што мислите, дали овие зборови некогаш ќе се исполнат?

Стих: От 21:3, 4

Понуда: Ова списание зборува за тоа како Бог ќе го исполни ова ветување и што ќе значи тоа за нас.

СТРАЖАРСКА КУЛА (последна страница)

Прашање: Овде е поставено едно прашање. [Покажи му го првото прашање и можните одговори на страница 16.] Кое е Вашето мислење?

Стих: Пс 83:18

Понуда: Во оваа статија може да прочитате што кажува Библијата за Божјето име.

ШТО УЧИ БИБЛИЈАТА

Прашање: Некои веруваат дека Бог владее со светот. Но, знаете ли дека Библијата вели нешто друго?

Стих: 1Јо 5:19

Понуда: Во оваа книга може да прочитате што вели Библијата во врска со оваа, но и со многу други теми.

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.