Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

Брачен пар проучува со помош на таблет

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ мај 2016

Предлог-презентации

Идеи за нудење на Стражарска кула и на книгата Што учи Библијата. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова сака да се молиме за другите

Бог му рекол на Јов да се моли за тројцата „тешители“, иако тие го дотолчиле. Какви благослови добил Јов за верата и истрајноста што ги покажал? (Јов 38-42)

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Ја користиш ли JW Library?

Како да ја инсталираш JW Library? Како ќе ти користи на состаноците и во службата?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

За да бидеме во мир со Јехова, треба да покажуваме почит кон неговиот Син, Исус

Како гледаат народите на власта на Исус? Зошто е важно да го почитуваме Исус, Царот помазан од Бог? (Псалм 2)

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Кој ќе биде гостин во Јеховиниот шатор?

Од Псалм 15 дознаваме кого Јехова го смета за пријател.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Како да ја користиме JW Library

Како да ја користиме JW Library кога проучуваме, на состаноците и во службата.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Детални пророштва за Месијата

Дознај како пророштвата од Псалм 22 се исполниле на Исус.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Барај храброст од Јехова

Што ќе ни помогне да бидеме храбри како Давид? (Псалм 27)