• Песна 37 и молитва

 • Воведни зборови (3 мин. или помалку)

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

 • Јеховината Реч се исполнува до најситен детаљ“: (10 мин.)

  • Ере 51:11, 28 — Јехова претскажал кој ќе го освои Вавилон (it-2-E 360, пас. 2-3)

  • Ере 51:30 — Јехова претскажал дека Вавилон ќе биде поразен без битка (jr 161, пас. 15)

  • Ере 51:37, 62 — Јехова претскажал дека Вавилон ќе стане пустелија (bh 24, пас. 16)

 • Најди духовни бисери: (8 мин.)

  • Ере 51:25 — Зошто Вавилон е наречен погубна планина? (it-2-E 444, пас. 9)

  • Ере 51:42 — На што укажува изразот „морето се издигна над Вавилон“? (it-2-E 882, пас. 3)

  • Што научи за Јехова од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица?

  • Кои други духовни бисери ги пронајде во овој материјал?

 • Читање на Библијата: (4 мин. или помалку) Ере 51:1-11

ДАЈ СЀ ОД СЕБЕ ВО СЛУЖБАТА

 • Подготви ги презентациите за овој месец: (15 мин.) Дискусија на темел на рубриката „Предлог-презентации“. Пушти ги видеоклиповите. По секој видеоклип, дискутирајте за него. Поттикни ги објавителите во служба да користат информации од jw.org под БИБЛИСКИ УЧЕЊА > СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ