Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  јуни 2017

Предлог-презентации

Предлог-презентации

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Прашање: Што мислите, дали Библијата е книга од Бог или, пак, е книга со човечки идеи?

Стих: 2Ти 3:16

Понуда: Во ова списание се наведени некои докази што покажуваат дека Библијата навистина е книга од Бог.

ПОУЧУВАЈ ЗА ВИСТИНАТА

Прашање: Како треба да гледаме на животот?

Стих: От 4:11

Вистина: Животот ни е дар од Бог, затоа го цениме. Внимаваме на својата лична безбедност и безбедноста на другите. Никогаш не би одзеле нечиј живот. За нас животот е скапоцен.

КОЈ Е КЛУЧОТ ЗА СРЕЌНО СЕМЕЈСТВО? (Т-32)

Прашање: Кој е клучот за среќно семејство? Што би рекле Вие, дали е тоа љубовта, парите или нешто друго?

Стих: Лк 11:28

Понуда: Овој трактат објаснува каква корист ќе имаат семејствата ако го применуваат она што го пишува во Светото писмо и зошто можеме да ѝ веруваме на оваа книга.

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.