Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Проучување и длабоко размислување за Библијата

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ јуни 2017

Предлог-презентации

Како можеш да понудиш Разбудете се! и да ја објасниш библиската вистина дека животот е дар од Бог. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јеховината реч се исполнува до најситен детаљ

Пророштвото на Еремија за освојувањето и опустошувањето на Вавилон се исполнило до најситен детаљ.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Колку е силна твојата вера во Јеховините ветувања?

Исус Навин потврдил дека не останало неисполнето ниту едно ветување што Јехова му го дал на Израел. Како да ја зацврстиме нашата вера во Божјите ветувања?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Ќе истраеме ако сме спремни да чекаме

Што му помогнало на Еремија да има исправен став и да истрае, иако многу страдал? Како можеме да се подготвиме за идните проблеми?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Езекиел радосно ја објавувал Божјата порака

Во видение, Јехова му дал на Езекиел свиток и му рекол да го изеде. Што значело ова за него?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Најди радост додека ја проповедаш добрата вест

Понекогаш може да ни биде тешко да ја проповедаме добрата вест за Божјето Царство, но Бог сака да му служиме со радост. Како да најдеме радост во службата?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Ќе бидеш ли обележан за преживување?

Видението на Езекиел првобитно се исполнило кога бил уништен древниот Ерусалим. Како ќе влијае врз нас идното исполнување на ова видение?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Држи се за Јеховините морални мерила

Ние мора храбро да се држиме за Божјите морални мерила. Како? Зошто тоа е толку важно?