Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

 ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

„Бог ми е помошник“

„Бог ми е помошник“

Во Псалми 52-59, Давид ги изразил своите чувства додека минувал низ неколку тешки периоди од неговиот живот. Сепак, и во тие мрачни мигови имал доверба во Јехова (Пс 54:4; 55:22). Исто така, го фалел Бог за „неговата реч“ (Пс 56:10). Дали и ние се трудиме да развиеме таква вера и доверба во нашиот Бог? Дали бараме водство во неговата Реч кога сме погодени од неволја? (Из 2:6). Кои библиски стихови ти помагаат кога си...

  • разочаран или потиштен?

  • болен?

  • повреден од некого?

  • прогонуван?