Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  јуни 2016

Предлог-презентации

Предлог-презентации

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Понуда: Во овој број на Разбудете се! е обработена една многу интересна тема. [Дај му еден примерок на станарот.]

Прашање: Дали сте знаеле дека Јеховините сведоци преведуваат литература на повеќе од 750 јазици?

Стих: От 14:6

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Прашање: Што мислите, дали овој совет би можел да им помогне на брачните партнери кога ќе треба да разговараат за некој проблем?

Стих: Јк 1:19

Понуда: [Покажи ја статијата на страница 10.] Во оваа статија може да најдете и други библиски совети на оваа тема.

ТРАКТАТИ

Прашање: Како би одговориле на ова прашање? [Прочитај ги прашањето и понудените одговори на првата страница од трактатот.]

Стих: [Наведен е на 2. страница од трактатот.]

Понуда: Во овој трактат е објаснето што може да значи овој стих за нас лично.

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.