Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Објавители нудат трактати на Малта

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ јуни 2016

Предлог-презентации

Идеи за нудење на Разбудете се! и нашите трактати. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Имај доверба во Јехова и прави добро

Примени ги практичните совети од Псалм 37.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Стани повешт во службата — користи видеоклипови

Зошто треба да ги користиме овие видеоклипови во службата? Како можат да ни помогнат подобро да поучуваме?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова ги крепи оние што се болни

Она што Давид го напишал во Псалм 41 под водство на светиот дух може да ги зајакне Божјите верни слуги кога се соочуваат со болести или неволји.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова нема да презре скршено срце

Во Псалм 51, Давид опишува колку му е тешко поради неговиот сериозен грев. Што му помогнало духовно да закрепне?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Првите 100 години на Божјето Царство

На темел на прашањата, дискутирајте што постигнало Божјето Царство од 1914 наваму.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Фрли го своето бреме на Јехова“

Советот во Псалм 55:22 што Давид го дал под водство на светиот дух може да ни помогне да се справиме со секаков проблем, немир или грижа.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

„Бог ми е помошник“

Давид го фалел Јехова за неговата Реч. Кои библиски стихови ти помагаат кога си во неволја?