Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  јули 2017

Предлог-презентации

Предлог-презентации

СТРАЖАРСКА КУЛА

Прашање: Дали е Божја волја луѓето да умираат?

Стих: От 21:4

Понуда: Ова списание објаснува што вели Библијата за тоа дали со овој живот завршува сѐ.

ПОУЧУВАЈ ЗА ВИСТИНАТА

Прашање: Зошто има толку многу страдања?

Стих: 1Јо 5:19

Вистина: Сатана Ѓаволот владее со светот.

КАКО БИ МОЖЕЛ ДА ЈА ПРОУЧУВАШ БИБЛИЈАТА?

Понуда: Ние сме Јеховини сведоци. Им нудиме на луѓето бесплатен библиски курс преку кој може да добијат одговор на многу прашања, како на пример: Зошто има толку многу страдања? Како можеш да имаш среќен семеен живот? Овој краток видеоклип зборува за тоа како изгледа еден библиски курс. [Пушти го видеоклипот Како би можел да ја проучуваш Библијата?.] Како темел за библискиот курс може да ја користиме оваа публикација. [Покажи една од нашите публикации за проучување и, ако е можно, покажи како изгледа еден библиски курс.]

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.