Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Служба од куќа до куќа (Италија)

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ јули 2017

Предлог-презентации

Како можеш да понудиш Стражарска кула и да ја објасниш библиската вистина за тоа зошто страдаме. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Имаш ли меко срце?

Како е вклучено срцето кога донесуваме одлуки во врска со забавата, рекреацијата, облеката и изгледот? Што значи да имаме меко срце?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Дали си ги одржуваш ветувањата?

Кои се последиците ако ги прекршуваме ветувањата? Што учиме за тоа од цар Седекија?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Кога Јехова простува, дали заборава?

Кои библиски примери покажуваат дека Јехова простува? Како начинот на кој постапил со Давид, Манасија и Петар нѐ уверува дека тој навистина простува?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Ќе си простиш ли?

Може да ти биде тешко да си простиш себеси за некој грев од минатото, дури и ако Јехова веќе ти простил. Што може да ти помогне?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Царството му припаѓа на оној со законско право

Како пророштвото на Езекиел за „оној што според законот има право“ на царска власт се исполнило на Исус? Што учиме од ова за Јехова Бог?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Бонтон на врата

Додека стоиме пред врата, станарот можеби нѐ гледа или нѐ слуша без да сме свесни за тоа. Како покажуваме бонтон на врата?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Пророштвото за Тир ни ја зацврстува довербата во Јеховината Реч

Пророштвото на Езекиел за уништувањето на Тир се исполнило до најситен детаљ.