Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  јули 2016

 ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Распореди за општа пионерска служба

Распореди за општа пионерска служба

За да бидеш општ пионер, потребно е да имаш добар распоред. Ако седмично поминуваш 18 часа во служба, ќе можеш да служиш како пионер, а ќе ти остане време и за одмор! Ваквиот распоред е практичен дури и ако се разболиш, ако времето е лошо и во случај на други непредвидени настани. Подолу се наведени неколку табели кои можат да им помогнат на објавителите кои имаат работа со скратено или полно работно време или, пак, имаат слабо здравје или брзо се заморуваат. Ако направите некои промени, можеби некој од семејството ќе може да почне со општа пионерска служба во септември. Би можеле ли да разговарате за ова следниот пат кога ќе имате семејно проучување?

ИМАМ СКРАТЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ

Понеделник

РАБОТА

Вторник

РАБОТА

Среда

РАБОТА

Четврток

6 часа

Петок

6 часа

Сабота

4 часа

Недела

2 часа

ИМАМ ПОЛНО РАБОТНО ВРЕМЕ

Понеделник

2 часа

Вторник

2 часа

Среда

СОСТАНОК

Четврток

2 часа

Петок

2 часа

Сабота

6 часа

Недела

4 часа

ИМАМ ЗДРАВСТВЕНИ ОГРАНИЧУВАЊА

Понеделник

ОДМОР

Вторник

3 часа

Среда

3 часа

Четврток

3 часа

Петок

3 часа

Сабота

3 часа

Недела

3 часа