Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

Една сестра ѝ ја пренесува добрата вест на една жена што бере чај во Камерун

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ јули 2016

Предлог-презентации

Предлог-презентации за Стражарска кула и за брошурата Добра вест од Бог! На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Слави го Јехова, оној што ги слуша молитвите

Зошто е добро да се молиш за своите ветувања? Како можеш да покажеш доверба во Јехова додека му се молиш? (Псалми 61-65)

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Поедностави го својот живот и служи во поголема мера

Што ќе можеш да правиш ако го поедноставиш животот? Како можеш да се угледаш на Исус?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Ревносно служи му на Јехова, вистинскиот Бог

Што може да научиме од ревноста на Давид? На што нѐ поттикнува ревноста кон вистинското обожавање? (Псалми 69-72)

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Зошто да не се обидеш барем една година?

Оние што се спремни да почнат со пионерска служба ќе добијат многу благослови.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Распореди за општа пионерска служба

Можеби ќе се изненадиш дека општ пионер може да биде и некој со ограничено време или сила.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Никогаш не ги заборавај Јеховините дела

Кои се некои од Јеховините дела? Зошто е добро длабоко да размислуваме за нив? (Псалми 74-78)

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Кој е најважен во твојот живот?

Писателот на Псалм 83 покажал дека Јехова е најважната личност во неговиот живот. Како можеме да покажеме дека и нам Јехова ни е најважен?