Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Проповедање на добрата вест во Гана

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ јануари 2017

Предлог-презентации

Како можеш да понудиш Стражарска кула и да ја објасниш библиската вистина за последните денови. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова се грижи за своите слуги

Како еден добар домаќин, Јехова ни дава изобилство од најдобрата духовна храна.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Царот ќе царува праведно“

Царот Исус дал старешини кои се грижат за стадото. Тие му помагаат преку духовни поуки и охрабрувања.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Верата на Езекија била наградена

Асирците се обидуваат да ги натераат Евреите да се предадат без борба, но Јехова испраќа ангел за да го заштити Ерусалим.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Јехова, во тебе имам доверба!

Многу е важно да имаме доверба во Јехова и во добро и во лошо. Како Езекија покажал доверба во Јехова?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова му ја враќа силата на уморниот

Начинот на кој орелот лета без навидум никаков напор убаво опишува како истрајуваме во службата со помошта од Јехова.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Не заборавај да се молиш за браќата кои се под прогонство

За што можеме да се молиме за да им помогнеме на браќата кои се прогонувани?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јеховините пророштва секогаш се исполнуваат

Околу 200 години однапред, Јехова преку Исаија објаснил како ќе биде освоен Вавилон.