Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  јануари 2016

 ДАЈ СЀ ОД СЕБЕ ВО СЛУЖБАТА

Како да водиш библиски курс со брошурата Добра вест

Како да водиш библиски курс со брошурата Добра вест
  1. Прочитај го нумерираното прашање со масни букви за да го насочиш вниманието на станарот на главната мисла.

  2. Прочитај го пасусот под прашањето.

  3. Прочитај ги стиховите со коси букви и со помош на промислени прашања помогни му на станарот да види како овие стихови даваат одговор на прашањето.

  4. Ако под прашањето има и друг пасус, повтори ги 2. и 3. чекор. Ако на jw.org има видеоклип што одговара на наведеното прашање, пушти го во соодветен момент.

  5. За да видиш дали станарот ја разбира главната мисла, замоли го да одговори на прашањето.