Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  јануари 2016

4-10 јануари

2. ЛЕТОПИСИ 29-32

4-10 јануари
 • Песна 114 и молитва

 • Воведни зборови (3 мин. или помалку)

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

 • Обожавањето на вистинскиот Бог вклучува труд“: (10 мин.)

  • 2Ле 29:10-17 — Езекија решително го обновува обожавањето на вистинскиот Бог

  • 2Ле 30:5, 6, 10-12 — Езекија ги повикува понизните да се соберат за да го слават Бог

  • 2Ле 32:25, 26 — Езекија се кае што се возгордеал и се понизува (w05 15/10 25, пас. 20)

 • Најди духовни бисери: (8 мин.)

  • 2Ле 29:11 — Како Езекија покажал со својот пример што треба да ни биде на прво место? (w13 15/11 17, пас. 6-7)

  • 2Ле 32:7, 8 — Кој е најдобриот начин да се подготвиме за неволјите што стојат пред нас? (w13 15/11 20, пас. 17)

  • Што учам за Јехова од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица?

  • Кои мисли од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица можам да ги применам во службата?

 • Читање на Библијата: 2Ле 31:1-10 (4 мин. или помалку)

ДАЈ СЀ ОД СЕБЕ ВО СЛУЖБАТА

 • Подготви ги презентациите за овој месец: (15 мин.) Дискусија. Пушти го првиот видеоклип со предлог за нудење на Стражарска кула, а потоа дискутирајте за главните мисли. Истакни како објавителот постави темел за повторна посета. Истото направи го и со вториот предлог за нудење на Стражарска кула, а потоа и за брошурата Добра вест. Осврни се на статијата „Како да водиш библиски курс со брошурата Добра вест. Поттикни ги објавителите да си напишат свои презентации.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

 • Песна 127

 • Нашата чест да градиме и да ги одржуваме местата каде што го славиме Бог“: (15 мин.) Дискусија. Замоли ги оние што учествувале во изградба на сали да кажат каква радост доживеале. Накратко интервјуирај го братот кој е одговорен за чистењето и одржувањето на салата како тоа е организирано во вашето собрание.

 • Собраниско проучување на Библијата: ia погл. 6, пас. 1-14 (30 мин.)

 • Кратко повторување и најава за следниот состанок (3 мин.)

 • Песна 142 и молитва

  Потсетување: Прво нека биде пуштена снимката од оваа нова песна, а потоа присутните нека станат за да ја испеат