Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

11-17 јануари

2. ЛЕТОПИСИ 33-36

11-17 јануари
 • Песна 35 и молитва

 • Воведни зборови (3 мин. или помалку)

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

 • Јехова цени кога некој искрено се кае“: (10 мин.)

  • 2Ле 33:2-9, 12-16 — Бидејќи искрено се покајал, Јехова му покажал милост на Манасија (w05 1/12 21, пас. 4)

  • 2Ле 34:18, 30, 33 — Тоа што ќе ја читаме Библијата и ќе размислуваме за прочитаното, може силно да влијае врз нас (w05 1/12 21, пас. 9)

  • 2Ле 36:15-17 — На стрпливоста и на сочувството на Јехова не смееме да гледаме како на нешто само по себе разбирливо (w05 1/12 21, пас. 6)

 • Најди духовни бисери: (8 мин.)

  • 2Ле 33:11 — Кое пророштво се исполнило кога Манасија бил одведен во Вавилон? (it-1-Е 62, пас. 2)

  • 2Ле 34:1-3 — Како нѐ охрабрува примерот на Јосија? (w05 1/12 21, пас. 5)

  • Што учам за Јехова од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица?

  • Кои мисли од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица можам да ги применам во службата?

 • Читање на Библијата: 2Ле 34:22-33 (4 мин. или помалку)

ДАЈ СЀ ОД СЕБЕ ВО СЛУЖБАТА

 • Прв разговор: (2 мин. или помалку) Понуди ја Стражарска кула со помош на темата од насловната страница. Постави темел за повторна посета.

 • Повторна посета: (4 мин. или помалку) Прикажи како се прави повторна посета кај некој што се заинтересирал откако сме му го понудиле тековниот број на Стражарска кула со помош на темата од насловната страница. Постави темел за повторна посета.

 • Библиски курс: (6 мин. или помалку) Прикажи библиски курс (bh 10, пас. 6-7).

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ