Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Сестри од Мадагаскар ја користат брошурата Добра вест

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ јануари 2016

Предлог-презентации

Идеи за нудење на списанието Стражарска кула и за брошурата Добра вест од Бог! Користи ги овие предлози за да смислиш своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Обожавањето на вистинскиот Бог вклучува труд

Замисли си како Езекија решително го обновува обожавањето на вистинскиот Бог. Додека читаш 2. Летописи 29-30, користи ги цртежите, картата и временската линија.

ДАЈ СЀ ОД СЕБЕ ВО СЛУЖБАТА

Како да водиш библиски курс со брошурата Добра вест

Пет лесни чекори што ќе ти помогнат да водиш делотворни библиски курсеви со помош на брошурата Добра вест од Бог!

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Нашата чест да градиме и да ги одржуваме местата каде што го славиме Бог

Како ќе покажеме ревност и љубов за местата каде што го славиме Бог?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова цени кога некој искрено се кае

Цар Манасија искрено се каел и тоа имало позитивен резултат. Спореди како владеел пред да биде заробен и откако бил ослободен од Вавилон (2. Летописи 33-36).

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова си ги исполнува ветувањата

Временска линија за настаните од Езра 1-5. Иако наишле на многу пречки, Евреите се вратиле од Вавилон и ги обновиле храмот и обожавањето на вистинскиот Бог.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова се радува кога му служиме од срце

Езра и оние кои патувале со него имале силна вера, ревност за вистинското обожавање и храброст. Со помош на сликата и картата замисли си го нивното патување.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Стани повешт во службата — постави темел за повторна посета

Три чекори што ќе ни помогнат да правиме делотворни повторни посети кај лица што покажале интерес за вистината.