Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  февруари 2017

Предлог-презентации

Предлог-презентации

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Прашање: Сѐ повеќе слушаме за депресија кај тинејџерите. Што мислите, има ли некакво решение?

Понуда: Во ова списание ќе прочитате како тинејџерите можат да се борат со депресијата и како родителите можат да им помогнат.

ПОУЧУВАЈ ЗА ВИСТИНАТА

Прашање: Што го прави бракот среќен?

Стих: Еф 5:33

Вистина: Среќниот брак се темели на љубов и почит.

ДАЛИ ЖИВОТОТ Е БОЖЈЕ ДЕЛО? (lc)

Прашање: Луѓето имаат различни мислења за тоа како настанал животот. Што мислите важно ли е на што се темелат нашите убедувања во врска со ова прашање?

Стих: Ев 11:1

Понуда: Како што прочитавме, нашите убедувања треба да се темелат на докази. Оваа брошура нѐ поттикнува да преиспитаме на што се темелат нашите верувања.

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.