Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

Млада сестра има презентација на училиште

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ февруари 2017

Предлог-презентации

Како можеш да понудиш Разбудете се! и да ја објасниш библиската вистина за бракот. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова ги благословува послушните

Јехова грижливо ни покажува како треба да живееме.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Христос страдаше за нас

Со својата смрт Исус дал одговор на спорното прашање што го покренал Сатана во врска со верноста на Божјите слуги.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Помогни им на твоите деца да стекнат цврста вера во Творецот

Во што веруваат твоите деца во врска со потеклото на животот? Како можеш да им помогнеш да сфатат дека Јехова Бог создал сѐ?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Објавувај ја годината на Јеховината милост

Дали годината на Јеховината милост е дословна година? Како овој временски период е поврзан со проповедничкото дело?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Мудро користи ги публикациите

Многу пари и труд се потребни за да се отпечати и достави библиската литература низ целиот свет. Затоа добро процени кому ќе дадеш од литературата.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Новото небо и новата земја ќе донесат неопислива радост

Од какво значење е за нас денес ветувањето на Бог за ново небо и нова земја?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Радувај се на твојата надеж

Надежта е како котва. Ако длабоко размислуваме за Божјите ветувања, полесно ќе ни биде да останеме верни и да ја зачуваме радоста кога ќе се соочиме со неволји.