Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  февруари 2016

 ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Покани го секој од твоето подрачје на Спомен-свеченоста!

Покани го секој од твоето подрачје на Спомен-свеченоста!
ИЗГЛЕД
Text
Image

За време на акцијата што ќе почне на 27 февруари ќе каниме колку што е можно повеќе луѓе на Спомен-свеченоста по повод Христовата смрт. Исто така, не сакаме да занемариме ниту едно лице што ќе покаже искрен интерес.

ЧЕКОРИ ШТО МОЖЕШ ДА ГИ ПРЕЗЕМЕШ

ПРЕЗЕНТАЦИЈА

„Сакаме да Ви ја оставиме оваа покана за еден важен настан. На 23 март, милиони луѓе низ целиот свет ќе се соберат за да ја одбележат смртта на Исус Христос и да чујат бесплатно библиско предавање за тоа како ни користи неговата смрт. На поканата се наведени времето и местото. Срдечно сте добредојдени.“

Ако лицето се заинтересира...

 • ПОНУДИ: СТРАЖАРСКА КУЛА

  Постави темел за повторна посета.

 • ПУШТИ: ВИДЕОКЛИП ЗА СПОМЕН-СВЕЧЕНОСТА

  Постави темел за повторна посета.

На повторната посета...

 • ПУШТИ: ЗОШТО ДА ЈА ПРОУЧУВАШ БИБЛИЈАТА?

  Потоа понуди публикација за проучување на Библијата.

 • ПОНУДИ: ШТО НАВИСТИНА УЧИ БИБЛИЈАТА?

  Кажи му нешто повеќе за Спомен-свеченоста со помош на материјалот на страници 206-208. Потоа понуди му ја книгата.

 • ПОНУДИ: ЗАПОЗНАЈ ГО БОГ

  Разгледајте го материјалот на страници 18-19 во врска со Христовата смрт. Потоа понуди ја брошурата