• Песна 84 и молитва

 • Воведни зборови (3 мин. или помалку)

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

 • Верните слуги на Бог го поддржуваат чистото обожавање“: (10 мин.)

  • Не 10:28-30 — Се согласиле да не стапуваат во брак со луѓе од „другите народи“ (w98 15/10 21, пас. 11)

  • Не 10:32-39 — Решиле да го поддржуваат чистото обожавање на различни начини (w98 15/10 21, пас. 11-12)

  • Не 11:1, 2 — Спремно направиле една посебна жртва (w06 1/2 11, пас. 6; w98 15/10 22, пас. 13)

 • Најди духовни бисери: (8 мин.)

  • Не 9:19-21 — Како Јехова покажал дека добро се грижи за својот народ? (w13 15/9 9, пас. 9-10)

  • Не 9:6-38 — Каков добар пример ни оставиле левитите во поглед на молитвата? (w13 15/10 22-23, пас. 6-7)

  • Што учам за Јехова од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица?

  • Кои мисли од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица можам да ги применам во службата?

 • Читање на Библијата: Не 11:15-36 (4 мин. или помалку)

ДАЈ СЀ ОД СЕБЕ ВО СЛУЖБАТА

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

 • Песна 19

 • Најдобриот начин на живот: (15 мин.) Дискусија. Најпрво пушти го видеоклипот. Потоа обработете ги прашањата. Накратко интервјуирај објавител, сеедно дали е во брак или не, кој како самец искористил неколку години од својот живот за да прави повеќе во службата за Јехова (1Ко 7:35). Какви благослови доживеал?

 • Собраниско проучување на Библијата: ia погл. 9, пас. 1-13 (30 мин.)

 • Повторување и најава за следниот состанок (3 мин.)

 • Песна 76 и молитва