Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  февруари 2016

Предлог-презентации

Предлог-презентации

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Прашање: Би сакал накратко да Ви покажам нешто од ова списание. Овде, на 2. страница, е дадено едно прашање. Што мислите Вие?

Стих: Из 24:10

Понуда: Во оваа статија се разгледани и други начела што се поврзани со оваа тема.

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Прашање: Што мислите, дали е важно добро да ги бираме пријателите?

Стих: Из 13:20

Понуда: Во овој број на Разбудете се! има некои практични совети за тоа како да избереме добри пријатели. [Понуди ја статијата на страници 10-11.]

ЗАПОЗНАЈ ГО БОГ

Прашање: Би сакале ли да живеете во ваков свет? [Отвори на страници 2-3, и почекај да одговори.]

Стих: Ере 29:11

Понуда: Оваа брошура покажува како можеме да го запознаеме Бог и во иднина да се радуваме на животот онака како што тој го замислил. [Разгледај ги страници 4-5.]

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.