Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Сестри во Индонезија ја нудат брошурата Запознај го Бог

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ февруари 2016

Предлог-презентации

Идеи за нудење на Разбудете се! и на Запознај го Бог. Со помош на овие предлози смисли свои презентации.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Неемија го сакал чистото обожавање

Замисли си го Неемија како вредно работи за да се обноват ерусалимските ѕидови и чистото обожавање (Неемија 1-4).

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Неемија бил извонреден надгледник

Неемија им помогнал на Израелците да му служат на Бог со радост. Со помош на сликите, замисли си ги настаните во Ерусалим во тишри 455 год. пр.н.е. (Неемија 8:1-18).

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Верните слуги на Бог го поддржуваат чистото обожавање

Во времето на Неемија, Јеховиниот народ на различни начини спремно го поддржувал чистото обожавање (Неемија 9-11).

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Најдобриот начин на живот

Младите во Јеховината организација имаат многу можности да водат исполнет живот. Дискутирајте за видеоклипот на темел на прашањата.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Практични поуки од Неемија

Замисли си со колкава ревност Неемија го бранел чистото обожавање (Неемија 12-13)

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Покани го секој од твоето подрачје на Спомен-свеченоста!

Предлог-презентација за поканата за Спомен-свеченоста. Ако некој се заинтересира, примени ги предлозите.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Естира се зазела за Божјиот народ

Замисли си со колкава храброст се зазела за Божјиот народ (Естира 1-5).