• Песна 116 и молитва

 • Воведни зборови (3 мин. или помалку)

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

 • Месијата исполнил пророштво“: (10 мин.)

  • Иса 9:1, 2 — Било проречено дека ќе проповеда во Галилеја (w11 15/8 10, пас. 13; ip-1 124-126 пас. 13-17)

  • Иса 9:6 — Било проречено дека ќе има повеќе улоги (w14 15/2 12, пас. 18; w07 15/5 6)

  • Иса 9:7 — Неговото владеење ќе донесе вистински мир и правда (ip-1 132, пас. 28-29)

 • Најди духовни бисери: (8 мин.)

  • Иса 7:3, 4 — Зошто Јехова го избавил злобниот цар Ахаз? (w06 1/12 9, пас. 3)

  • Иса 8:1-4 — Како се исполнило ова пророштво? (it-1-Е 1219; ip-1 111-112, пас. 23-24)

  • Што учам за Јехова од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица?

  • Кои мисли од овој материјал можам да ги користам во разговор со луѓето во служба?

 • Читање на Библијата: (4 мин. или помалку) Иса 7:1-17

ДАЈ СЀ ОД СЕБЕ ВО СЛУЖБАТА

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ