Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

Предлог-презентации

Предлог-презентации

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Прашање: Повеќето луѓе сакаат да имаат добро здравје. Што мислите, што можеме да направиме за да се заштитиме од болести?

Стих: Из 22:3

Понуда: Овој број на Разбудете се! зборува за некои работи што можеме да ги направиме за да го намалиме ризикот од зараза.

ПОУЧУВАЈ ЗА ВИСТИНАТА

Прашање: Некои велат дека Бог е виновен за страдањата. Што мислите Вие?

Стих: Јов 34:10

Вистина: Бог никогаш не предизвикува страдања. Напротив, луѓето страдаат од три причини: Ѓаволот, нечии погрешни одлуки или непредвидените настани. Кога страдаме, Бог сака да ни помогне. Тој навистина се грижи за нас.

ЗОШТО ДА ЈА ПРОУЧУВАШ БИБЛИЈАТА? (Видеоклип)

Прашање: Што мислите, дали Бог владее со светот? [Почекај да одговори.] Многумина се изненадени од одговорот што го дава Библијата. Во овој краток видеоклип може да дознаете нешто повеќе. [Пушти го видеоклипот.]

Понуда: Во 11. поглавје од оваа книга се зборува за тоа зошто Бог дозволува да страдаме и што ќе преземе во врска со тоа. [Понуди ја книгата Што навистина учи Библијата?]

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.