Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

Библиски курс (Чиле)

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ декември 2016

Предлог-презентации

Предлог-презентации за списанието Разбудете се! и за една библиска вистина која објаснува зошто страдаме. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Да појдеме на Јеховината гора“

Исаија прорекол дека Јеховините слуги ќе го прековаат оружјето во земјоделски алатки. Со тоа укажал дека меѓу нив ќе има мир (Исаија 2:4).

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Стани повешт во службата — Поучувај делотворно со книгата Зачувај ја Божјата љубов

Книгата Божјата љубов им помага на интересентите да ги применат библиските начела.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Месијата исполнил пророштво

Исаија прорекол дека Месијата ќе проповеда во Галилеја. Исус го исполнил ова пророштво додека проповедал и поучувал за добрата вест.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

„Еве ме мене, испрати ме мене!“

Каков пример ни дал Исаија во поглед на спремниот став и верата? Што учиме од едно семејство што се преселило да проповеда каде што има поголема потреба?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Земјата ќе се исполни со знаење за Јехова

Исполнување на пророштвото на Исаија за рај на Земјата во минатото, денес и во иднина.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Поуката од Бог ги искоренува предрасудите

Двајца бивши непријатели станале духовни браќа благодарение на поуката од Бог.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Оној што го злоупотребува својот авторитет, ќе го изгуби

Како можел Шевна да го користи својот авторитет? Зошто Јехова го поставил Елијаким на негово место?