Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  август 2017

 ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Развивај христијански особини — вера

Развивај христијански особини — вера

ЗОШТО Е ВАЖНО:

  • Без вера не може да му угодиме на Бог (Ев 11:6)

  • Верата во Божјите ветувања ни помага да истраеме во неволја (1Пе 1:6, 7)

  • Слабата вера може да води до грев (Ев 3:12, 13)

КАКО ДА ЈА РАЗВИЕШ:

Како можам да ја зајакнам мојата вера и верата на моето семејство?

ГЛЕДАЈ ГО ВИДЕОКЛИПОТ РАЗВИВАЈ ОСОБИНИ ШТО ЌЕ ТИ ПОМОГНАТ ДА ОСТАНЕШ ВЕРЕН — ВЕРА, А ПОТОА ОДГОВОРИ НА СЛЕДНИВЕ ПРАШАЊА:

  • Што е „нелицемерна вера“? (1Ти 1:5)

  • За да изградиме цврста вера, од што треба да се чуваме?

  • Зошто во големата неволја ќе мора да имаме силна вера? (Ев 10:39)