Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

Предлог-презентации

Предлог-презентации

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Прашање: Како би можеле мудро да го користиме времето и покрај многуте обврски?

Стих: Про 4:6

Понуда: Во ова списание има практични предлози за тоа како да најдеме рамнотежа помеѓу обврските и семејството.

ПОУЧУВАЈ ЗА ВИСТИНАТА

Прашање: Зошто постоиме?

Стих: Пс 37:29

Вистина: Бог ги создал луѓето за да живеат вечно на Земјата.

ДОБРА ВЕСТ ОД БОГ! (fg)

Прашање: Постојано слушаме само лоши вести. Мислите ли дека некаде можеме да чуеме добри вести? [Пушти го видеоклипот Сакате ли добра вест?]

Стих: Иса 52:7

Понуда: Во оваа брошура ќе најдете „добра вест за нешто подобро“ затоа што содржи порака од Библијата.

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.