Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Објавители ја нудат брошурата Добра вест во Азербејџан

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ август 2017

Предлог-презентации

Како можеш да понудиш Разбудете се! и да ја објасниш библиската вистина за тоа зошто Бог нѐ создал. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова наградил еден пагански народ

Јехова ги наградил Вавилонците после 13-годишната опсада на Тир. Како тој покажува благодарност за нашата верна служба и нашите жртви?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Развивај христијански особини — понизност

Зошто е важна понизноста? Како да ја покажуваме? Како молитвата и примерот на Исус ни помагаат да развиваме понизност?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Стражарот има голема одговорност

Стражарите требало да го предупредат народот од опасност. Во симболична смисла, Јехова го поставил Езекиел за „стражар на домот на Израел“. Што значело тоа?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Развивај христијански особини — храброст

Зошто треба да го победиме стравот од човек? Како размислувањето, молитвата и довербата во Јехова ни помагаат да развиваме храброст?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Гог од Магог наскоро ќе биде уништен

Библијата кажува што ќе се случува пред и после уништувањето на Гог од Магог.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Развивај христијански особини — вера

Исто како Авраам, мора да покажеме вера во Јехова Бог дури и кога не е лесно. Како да развиеме цврста вера и лојалност?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Што учиш од видението на Езекиел за храмот

Видението на Езекиел за храмот нѐ потсетува на високите мерила на Јехова Бог. На што може да нѐ поттикне ова видение?

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Кога можам повторно да бидам помошен пионер?

Еден начин да даваш жртви на фалба е да служиш како помошен пионер. Дали можеш да служиш како помошен пионер и ти?