• Песна 28 и молитва

 • Воведни зборови (3 мин. или помалку)

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

 • Напредувај духовно и кога силата те издава“: (10 мин.)

  • Пс 92:12 — Праведните носат плод (w07 15/9 32; w06 15/7 13, пас. 2)

  • Пс 92:13, 14 — Постарите можат да напредуваат духовно и покрај физичките ограничувања (w14 15/1 26, пас. 17; w04 15/5 12, пас. 9-10)

  • Пс 92:15 — Постарите можат да ги храбрат другите со своето искуство (w04 15/5 12-14, пас. 13-18)

 • Најди духовни бисери: (8 мин.)

  • Пс 99:6, 7 — Зошто Мојсеј, Арон и Самоил ни се добар пример? (w15 15/7 8, пас. 5)

  • Пс 101:2 — Што значи изразот „со чисто срце ќе одам во својот дом“? (w05 1/11 24, пас. 14)

  • Што учам за Јехова од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица?

  • Кои мисли од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица можам да ги применам во службата?

 • Читање на Библијата: (4 мин. или помалку) Пс 95:1 — 96:13

ДАЈ СЀ ОД СЕБЕ ВО СЛУЖБАТА

 • Прв разговор: (2 мин. или помалку) g16.4, насловна страница. Постави темел за повторна посета.

 • Повторна посета: (4 мин. или помалку) g16.4, насловна страница. Постави темел за следната посета.

 • Библиски курс: (6 мин. или помалку) bh 161-162, пас. 18-19. Помогни му на интересентот да увиди како може да го примени материјалот.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

 • Песна 90

 • Постарите имаат важна улога (Пс 92:12-15): (15 мин.) Дискусија. Пушти го видеоклипот Постарите имаат важна улога. Потоа, присутните нека кажат што научиле од него. Поттикни ги постарите да им го пренесуваат своето знаење и искуство на помладите, а помладите, пак, да се советуваат со постарите пред да донесат некоја важна одлука.

 • Собраниско проучување на Библијата: (30 мин.) ia погл. 21, пас. 13-22 и повторување на поглавјето

 • Повторување и најава за следниот состанок (3 мин.)

 • Песна 29 и молитва