Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  август 2016

 ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Посебна акција со Стражарска кула во септември

Посебна акција со Стражарска кула во септември

На секој човек му треба утеха (Про 4:1). Во текот на месец септември ќе го нудиме списанието Стражарска кула бр. 5 во кое ќе се зборува за утехата. Потруди се да им го дадеш ова списание на што е можно повеќе луѓе. Ова списание нема да го оставаме кај оние што не се дома, бидејќи сакаме да зборуваме со луѓето лично за да им пренесеме утешни мисли.

ШТО ДА КАЖЕШ:

„Дури и на најсилните понекогаш им треба утеха. Што мислите, каде можеме да најдеме утеха кога ни е тешко? [Прочитај 2. Коринќаните 1:3, 4.] Ова списание зборува за тоа каква утеха ни дава Бог.“

Ако лицето покаже интерес и го земе списанието...

ПУШТИ МУ ГО ВИДЕОКЛИПОТ ЗОШТО ДА ЈА ПРОУЧУВАШ БИБЛИЈАТА?

Потоа понуди му да ја проучува Библијата.

ПОСТАВИ ТЕМЕЛ ЗА ПОВТОРНА ПОСЕТА

Постави прашање на кое ќе одговориш следниот пат, на пример „Зошто Бог дозволува да страдаме?