Зошто Израелците по кратко време заборавиле што направил Јехова за да ги избави?

106:7, 13, 14

  • Тие престанале да размислуваат за Јехова. Наместо тоа, се преокупирале со телесните желби и грижи

Како може да стекнеме благодарно срце?

106:1-5

  • Размислувај за многуте работи за кои можеш да бидеш благодарен

  • Длабоко размислувај за надежта за иднината

  • Во молитва благодари му на Јехова за конкретни работи