Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Сведочење преку домофон во Виена

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ август 2016

Предлог-презентации

Предлог-презентации за Разбудете се! и за брошурата Запознај го Бог и живеј засекогаш. На темел на овие предлози смисли своја презентација.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Не го напуштај тајното засолниште на Севишниот

Кое е тајното засолниште на Јехова, и каква заштита ни нуди? (Псалм 91)

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Стани повешт во службата — помогни им на оние со кои проучуваш да се крстат

Зошто крштавањето е толку важно? Како да им помогнеме на оние со кои проучуваме да се крстат?

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Напредувај духовно и кога силата те издава

Псалм 92 покажува дека праведниците можат духовно да напредуваат и да даваат плод дури и во поодминати години.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јехова си спомнува дека сме прав

Во Псалм 103, Давид користел сликовити описи за да ја опише Јеховината милост.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Благодарете му на Јехова“

Псалм 106 нѐ потсетува дека треба да развиваме и да задржиме благодарно срце за сѐ што Јехова прави за нас.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

„Со што да му возвратам на Јехова?“

Како псалмистот покажал дека му е благодарен на Јехова? (Псалм 116)

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Поучувај за вистината

Сподели некоја основна библиска вистина со луѓето со помош на новите презентации.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Посебна акција со Стражарска кула во септември

Во ова издание на Стражарска кула ќе се зборува за утехата што ја дава Бог.