Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

 ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ | ЕРЕМИЈА 29-31

Јехова го претскажал новиот сојуз

Јехова го претскажал новиот сојуз
ИЗГЛЕД
Text
Image

Јехова претскажал дека сојузот на Законот ќе биде заменет со нов сојуз кој ќе донесе вечни благослови.

СОЈУЗ НА ЗАКОНОТ

 

НОВ СОЈУЗ

Јехова и родените Израелци

УЧЕСНИЦИ

Јехова и духовниот Израел

Мојсеј

ПОСРЕДНИК

Исус Христос

животински жртви

СТАНАЛ ПОЛНОВАЖЕН ПРЕКУ

жртвата на Исус

камени плочи

НАПИШАН НА

срцата