Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Нашиот живот и служба — работни листови  |  април 2017

Предлог-презентации

Предлог-презентации

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Прашање: Денес има многу филмови и книги во кои се зборува за натприродни работи, на пример за волшебници, вештерки или вампири. Што мислите, дали тоа е само обична забава или можеби има некои скриени опасности?

Понуда: Во овој број на Разбудете се! е објаснето зошто толку многу луѓе се интересираат за натприродното и што се крие зад него.

ПОУЧУВАЈ ЗА ВИСТИНАТА

Прашање: Како Божјето Царство ќе ги реши проблемите во светот?

Стих: Мт 6:10

Вистина: Божјето Царство ќе донесе мир, слога и сигурност на Земјата, како што е веќе на небото.

ШТО Е БОЖЈЕТО ЦАРСТВО? (повторна посета)

Прашање: [Започни го разговорот со прашањето на последната страница од трактатот.] Каков ќе биде животот кога ќе владее Божјето Царство?

Стихови: Пс 37:29; Иса 65:21-23

Понуда: [Покажи ја брошурата Добра вест.] Во лекција 7 од оваа брошура се зборува за тоа што можат да значат овие ветувања за нас. [Започни библиски курс со помош на брошурата.]

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.