Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

25 април — 1 мај

ЈОВ 33-37

25 април — 1 мај
 • Песна 50 и молитва

 • Воведни зборови (3 мин. или помалку)

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

 • Вистинскиот пријател дава совети што охрабруваат“: (10 мин.)

  • Јов 33:1-5 — Елиу покажал почит кон Јов (w95 15/2 29, пас. 3-5)

  • Јов 33:6, 7 — Елиу бил понизен и љубезен (w95 15/2 29, пас. 3-5)

  • Јов 33:24, 25 — Дури и кога морал да му даде совет на Јов, Елиу гледал и да го охрабри (w11 1/4 23, пас. 3; w09 15/4 4, пас. 8)

 • Најди духовни бисери: (8 мин.)

  • Јов 33:24, 25 — За каква откупнина веројатно зборувал Елиу? (w11 1/4 23, пас. 3-5)

  • Јов 34:36 — До која мера требало да биде искушан Јов, и што учиме од тоа? (w94 15/11 17, пас. 10)

  • Што учам за Јехова од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица?

  • Кои мисли од материјалот за читање од Библијата за оваа седмица можам да ги применам во службата?

 • Читање на Библијата: Јов 33:1-25 (4 мин. или помалку)

ДАЈ СЀ ОД СЕБЕ ВО СЛУЖБАТА

 • Прв разговор: Понуди ја поканата за Регионалниот конгрес за 2016 со помош на предлог-презентацијата (2  мин. или помалку).

 • Повторна посета: fg лекција 12, пас. 4-5. Прикажи повторна посета кај некој што зел покана за конгресот. Постави темел за повторна посета (4 мин. или помалку).

 • Библиски курс: jl лекција 11. Поттикни го интересентот да дојде на конгресот (6 мин. или помалку).

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

 • Песна 124

 • Потсетувања за конгресот“: (8 мин.) Говор. Пушти го видеоклипот Потсетувања за конгресот. Поттикни ги сите добро да испланираат да бидат присутни на конгресот сите три дена. Објасни какви подготовки прави вашето собрание во врска со акцијата за делење на поканите.

 • Потреби на собранието: (7 мин.)

 • Собраниско проучување на Библијата: ia погл. 14, пас. 1-13 (30 мин.)

 • Повторување и најава за следниот состанок (3 мин.)

 • Песна 21 и молитва