Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

Предлог-презентации

Предлог-презентации

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Прашање: Би сакал накратко да Ви покажам нешто од ова списание. Овде, на 2. страница, е дадено едно прашање. Што мислите Вие?

Стих: Мт 11:19

Понуда: Во оваа статија е објаснето како овие зборови важат за Библијата.

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

 

Прашање: Што мислите, дали вреди да живееме според овие зборови?

Стих: Мт 6:34

Понуда: [Отвори ја статијата „Што вели Библијата — Загриженост“.] Во оваа статија се зборува за тоа како Библијата ни помага да се бориме со загриженоста.

Што учи Библијата

Прашање: Со оглед на тоа дека во светот се случуваат многу лоши работи, луѓето често велат дека и Бог кренал раце од нас. Што мислите, дали е така?

Стих: 1Пе 5:7

Понуда: Оваа книга се темели на Библијата и објаснува зошто Бог ги допушта страдањата. [Посочи на поглавје 11 од книгата Што учи Библијата.]

СМИСЛИ СВОЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

 

На темел на претходните примери, смисли своја презентација.