Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Браќа и сестри на меѓународниот конгрес во Њу Џерси (САД), во 2014

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ април 2016

Предлог-презентации

Идеи за нудење на Разбудете се! и на книгата Што учи Библијата. Со помош на овие предлози смисли свои презентации.

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Да ги храбриме и зајакнуваме другите со љубезни зборови

Тројцата „пријатели“ на Јов не само што не го утешиле туку и му нанеле уште поголема болка со нељубезни и лажни обвиненија (Јов 16⁠-20).

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Нова рубрика за започнување разговор

Започнувај разговор на библиски теми со помош на новата рубрика „Што вели Библијата?“

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јов не подлегнал на неисправното размислување

Дознај какви лаги кажува Сатана и, за разлика од него, каков став има Јехова кон нас (Јов 21-27).

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Јов покажал што е беспрекорност

Јов бил решен да се држи за моралните мерила на Јехова и да биде праведен како него (Јов 28-32).

ОД РИЗНИЦАТА НА БОЖЈАТА РЕЧ

Вистинскиот пријател дава совети што охрабруваат

Следи го примерот на Елиу, кој бил љубезен кон својот пријател Јов (Јов 33-37).

ДАЈ СЀ ОД СЕБЕ ВО СЛУЖБАТА

Акција за делење на поканите за конгресот

Потсетувања во врска со акцијата за делење покани за конгресот. Вежбај ја предлог-презентацијата.

ДА ЖИВЕЕМЕ КАКО ХРИСТИЈАНИ

Потсетувања за конгресот

Размисли како би можел да им покажеш љубов на сите што ќе дојдат на конгресот.