Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Воведи за служба

Твоето семејство може да биде среќно — вовед

Твоето семејство може да биде среќно — вовед

Што е клучот за среќа во семејството? Брошурата Твоето семејство може да биде среќно го дава одговорот од Библијата.

Нешто повеќе

КНИГИ И БРОШУРИ

Твоето семејство може да биде среќно

Ако ги применуваш библиските совети, можеш да имаш среќен брак и среќно семејство.

КНИГИ И БРОШУРИ

Кој е клучот за среќно семејство?

Некои сметаат дека парите се предуслов за среќно семејство, но кој е вистинскиот клуч за тоа?

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Како да разговараш за проблемите

Мажите и жените комуницираат на различен начин. Ако разбереш во што е разликата ќе се поштедиш од многу недоразбирања.

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Како да се најде компромис

Четири предлози што можат да ви помогнат тебе и на твојот сопружник да не се карате, туку да најдете заедничко решение.

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Како да ги научиш децата на послушност

Дали ти и твоето дете постојано се расправате и на крај секогаш излегува по негово? Прочитај кои пет предлози можат да ти помогнат да го научиш детето на послушност.